0 0
Ərik mürəbbəsi

Ərik mürəbbəsi

Resept

Paylaş

Ərik mürəbbəsi üçün resept

Ərzaqlar
1 kq ərik
1 kq şəkər tozu
1 stəkan su
1 çay qaşığı çay sodası
Limon duzu (bir çimdik)

Necə hazırlanır?
1. Şəkər tozu ilə suyu qarışdırıb odun üzərinə qoyun.
2. Ərikləri təmizləyin və qabığını soyun. Onu asanlıqla etmək üçün ərikləri 1-2 dəqiqə qaynar suda saxlayın, sonra çox rahatlıqla qabıqlarını soymaq olacaq. Sonra ərikləri ortadan bölün, tumlarını çıxarın.
3. 1 litr suya 1 çay qaşığı soda töküb qarışdırın və əriklərin üzərinə gəzdirin. 5 dəqiqə saxladıqdan sonra ərikləri yuyun və dəsmal üzərinə sərin ki, qurusun.
4. Meyvələri qaynayan şərbətin içinə tökün. Qaynara düşən kimi mürəbbəni kənara qoyun, soyuduqdan sonra yenidən odun üzərinə qoyun. Bu prosesi bir neçə dəfə – mürəbbə tam hazır olana kimi edin.
5. Əriklərin rənginin açıq qızıla rəngə çalması və şirənin qatılaşıb qaşıqdan axması mürəbbənin hazır olduğunun əlamətidir.
6. Sonda mürəbbə qıcqırmasın və ya xarlanmasın deyə azca limon duzu qatın.

Nuş olsun!

(Visited 431 times, 2 visits today)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- 1527185005 98712214 vareneizchereshni2 400x333 - Ərik mürəbbəsi
əvvəlki
Ağ gilas mürəbbəsi
- 1526919396 lvf7ran8l3e 400x400 - Ərik mürəbbəsi
sonrakı
Kartoflu varenik
  • 431 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- 1527185005 98712214 vareneizchereshni2 400x333 - Ərik mürəbbəsi
əvvəlki
Ağ gilas mürəbbəsi
- 1526919396 lvf7ran8l3e 400x400 - Ərik mürəbbəsi
sonrakı
Kartoflu varenik