0 0
Balıq ləvəngi

Balıq ləvəngi

Resept

Paylaş

Balıq ləvəngi üçün resept

Ərzaqlar

6-8 porsiya üçün nəzərdə tutulub
1 ədəd iri kütüm
1 ədəd iri baş soğan
1 stəkan qoz ləpəsi
2 xörək qaşığı palçıq turşu + üstünə və içinə sürtmək üçün
Duz
İstiot

Necə hazırlanır?

1. Balığın pulcuqlarını təmizləyin, içalatını çıxardın. Sonra isə balığı yuyun və yaxşıca qurulayın. İçini və üstünü duzlayıb istiotlayın.
2. Ləvəngi içini hazırlayın. Soğanı ət maşınından keçirin. Tənzifə qoyun və suyunu yaxşıca sıxın. Qozu da maşından keçirin. Bir qabda soğanı, qozu, palçıq turşunu, və zövqə görə duz-istiotu qarışdırın.
3. Sobanı 180˚C-dək qızdırın.
4. Balığın içinə və üstünə palçıq turşu sürtün. İçini ləvəngi içiylə doldurun. Balığı mətbəx ipiylə tikin və yaxud kokteyl çubuğuyla bərkidin.
5. Balığı soba listinə qoyub qızdırılmış sobada üstü qızarana və içi bişənədək (təxminən 45 dəqiqə ərzində ) bişirin.
6. Yanında narşarabla süfrəyə verin.

Nuş Olsun!

(Visited 327 times, 1 visits today)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- hqdefault 400x360 - Balıq ləvəngi
əvvəlki
Balıq buğlaması
- haslanmis tavuklu sandvic 400x400 - Balıq ləvəngi
sonrakı
Toyuqlu sendviç
  • 327 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- hqdefault 400x360 - Balıq ləvəngi
əvvəlki
Balıq buğlaması
- haslanmis tavuklu sandvic 400x400 - Balıq ləvəngi
sonrakı
Toyuqlu sendviç