0 0
Heyva mürəbbəsi

Heyva mürəbbəsi

Resept

Paylaş

Heyva mürəbbəsi üçün resept

Ərzaqlar
1 litrlik banka üçün

1 kilo çəkirdəyi çıxarılmış heyva (təxminən 4-5 ədəd)
1 stəkan su
Bir çimdik limon duzu

Necə hazırlanır?
1. Heyvaları yarıya bölüb, sonra isə hər yarını iki hissəyə bölün. İçlərini kəsib atın. Nə nazik, nə də ki çox qalın olan dilimlərə doğrayın – təxminən 0.5 sm qalınlığında. Bunun üçün ya ziqzaqlı bıçaqdan ya da adi bıçaqdan istifadə edə bilərsiniz.

2. İndi isə heyvanı çəkin – hər kiloya bir kilo şəkər tozu istifadə edəcəyinizə görə, gərək ölçülər üst-üstə düşsün.
3. Heyvanı, şəkər tozunu və suyu ləyənə qoyun. Orta hərarətdə bişirin. Arada bir qarışdırın. Kəf yığılarsa, kəfkirlə yığın.
4. Mürəbbə təxminən 50 dəqiqə – 1 saatdan sonra hazır olmalıdır. Hazır mürəbəınin rəngi narıncı-qırmızıtəhər olmalıdır, şirəsi isə bir qədər qatılaşmalıdır.
5. Mürəbbə hazır olmazdan 5 dəqiqə qabaq, ona limon tuzu əlavə edib bişirin.
6. Mürəbbə soyuduqdan sonra onu bankaya yığın.

(Visited 308 times, 1 visits today)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- 1526912061 qarpiz 400x400 - Heyva mürəbbəsi
əvvəlki
Qarpız mürəbbəsi
- 1526314055 1373025999 driedapricots 400x400 - Heyva mürəbbəsi
sonrakı
Kəsmikli ərik qurusu
  • 308 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- 1526912061 qarpiz 400x400 - Heyva mürəbbəsi
əvvəlki
Qarpız mürəbbəsi
- 1526314055 1373025999 driedapricots 400x400 - Heyva mürəbbəsi
sonrakı
Kəsmikli ərik qurusu