0 0
Hindistan mətbəxindən – Jalebi

Hindistan mətbəxindən – Jalebi

Mətbəx:

Resept

Paylaş

Dünya mətbəxindən fərqli dadları sevənlər üçün yaxşı bir reseptimiz var. Bu dəfə Hindistan mətbəxindən sizə dadlı bir şirniyyat resepti hazırladıq. Bizim reseptdən faydalanaraq “Jalebi” hazırladınızsa, şəklini bizim İnstagram və Facebook səhifəmizə göndərməyi unutmayın. Təkliflərinizi isə şərh bölməsinə yaza bilərsiniz.

Tərkibi

1.5 stəkan ələnmiş un

1.5 ç/q manna

1/4 çay qaşığı soda

1 x/q qatıq

Su (xəmir üçün 1 stəkan; şərbət üçün 1 stəkan)

Duru yağ (qızartmaq üçün)

1.5 stəkan şəkər tozu (qəhvəyi)

1 ç/q təzə sıxılmış limon suyu

(Visited 43 times, 1 visits today)
Addım 1
Bu addımı hazırladım

Dərin bir qaba ələnmiş unu, mannını, sodanı, qatığı və isti suyu əlavə edib yaxşıca qarışıdırın. Xəmirin üstünü örtüb, 2 saat isti yerdə saxlayın.

Addım 2
Bu addımı hazırladım

İndi isə şərbəti hazırlayaq. Bir qazana suyu, sıxılmış limon suyunu və qəhvəyi şəkər tozunu əlavə edin. Şərbəti qaynayana qədər sobanın üstündə saxlayın. Daha sonra soyuması üçün kənara qoyun.

Addım 3
Bu addımı hazırladım

Jalebi spiral formasında hazırlanır. Bunun üçün xəmirdən bir parça ayırıb nazik, uzun formalar hazırlayın. Daha sonra bu formaları spiral formasına salın. Tavaya duru yağ əlavə edin. Yağ elə olsun ki, Jalebilər tavanın dibinə düşməsin, yağın üstündə qızarsın. Jalebilərin hər tərəfini qızılı rəng alana qədər qızardın. Bişən Jalebiləri salfetkanın üzərinə qoyun ki, əlavə yağını özünə çəksin. Hazır olan Jalebiləri şərbət salıb, süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.

Nuş olsun! :)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- information items 29561 400x350 - Hindistan mətbəxindən – Jalebi
əvvəlki
Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq
- b445dea6 400x400 - Hindistan mətbəxindən – Jalebi
sonrakı
Blinçik xəmiri
  • 43 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- information items 29561 400x350 - Hindistan mətbəxindən – Jalebi
əvvəlki
Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq
- b445dea6 400x400 - Hindistan mətbəxindən – Jalebi
sonrakı
Blinçik xəmiri