0 0
Kəsmikli, kişmişli keks

Kəsmikli, kişmişli keks

Mətbəx:

Resept

Paylaş

Evinizdə un, şəkər tozu, yumurta varsa rahatlıqla sadə bir keks hazırlaya bilərsiniz. Əlavə olaraq bu kekslərə kəsmik, cem, şokolad əlavə edib fərqli dadlar yaratmaq heç çətin deyil. Bu gün biz sizə kişmiş sevənlər üçün Kəsmikli, kişmişli keks hazırladıq.

Reseptlərimiz haqqında fikirlərinizi bildirməyi unutmayın. Hər bir xanımın fikri bizim üçün çox önəmlidir.

 

Tərkibi

300 qr un

10 qr kərə yağı

300 qr şəkər tozu

250 qr kəsmik

3 ədəd yumurta

½ stəkan süd

100-150 qr kişmiş

2 ç/q qabartma tozu

 

(Visited 221 times, 1 visits today)
Addım 1
Bu addımı hazırladım

Kərə yağını əvvəlcədən soyuducudan çıxardın. Otaq temperaturunda yumşalmış olmalıdır. Daha sonra yumşalmış kərə yağını şəkər tozu ilə birlikdə mikserlə qarışdırın.

Addım 2
Bu addımı hazırladım

Şəkər tozu və kərə yağı bir-birinə yaxşı qarışdıqdan sonra buraya kəsmiyi əlavə edin. Əgər kəsmiyiniz çox qurudursa, buraya biraz süd əlavə edə bilərsiniz ki, xəmiriniz çox möhkəm alınmasın.

Addım 3
Bu addımı hazırladım

Bu qarışıma 3 ədəd yumurtanı əlavə edin.

Addım 4
Bu addımı hazırladım

Daha sonra qabartma tozunu una əlavə edib qarışdırın. Unu ələkdən ələyə də bilərsiniz. Xəmiri qarışdıra-qarışdıra unu əlavə edin. Hamısını birdən əlavə etməyin. Unun miqdarı sizin qarışımınız üçün çox ola bilər.

Addım 5
Bu addımı hazırladım

Əgər xəmiriniz yenə də qatı alındısa, biraz süd əlavə edə bilərsiniz.
Xəmiri çox yaxşı qarışdırmaq lazımdır. Hazır olan xəmir qatı xamaya bənzəməlidir.
Kişmişləri təmizləyib yuyun. Bir müddət qaynar suda saxlayın. Daha sonra xəmirə əlavə edin

Addım 6
Bu addımı hazırladım

İndi isə keksi bişirəcəyimiz qabları hazırlayaq. Əgər slikon qablardan istifadə edirsinizsə, onların içinə nəsə vurmaq lazım deyil. Digər qablardan istifadə edirsinizsə, onların içini kərə və ya duru yağla yağlayın.
Xəmiri keks qablarına tökdükdə çalışın qabın ⅔ hissəsini doldurun. Çünki keks bişdikcə onun həcmi artacaq.

Addım 7
Bu addımı hazırladım

Sobanı 200 dərəcədə qızdırın. Keksləri 30-40 dəqiqə bişirin. Kekslərin bişdiyini yoxlamaq üçün 1 ədəd diş çöpünü keksə batırın. Çöp keksin içindən quru çıxmalıdır.
Hazır olan keksləri süfrəyə isti-isti və ya sərin formada verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- 1398147768 4 400x360 - Kəsmikli, kişmişli keks
əvvəlki
Lülə kabab
- orig 400x400 - Kəsmikli, kişmişli keks
sonrakı
Mal əti ilə göbələkli salat
  • 221 dəfə baxılıb
  • 30-40 dəq
  • Orta
  • 200 C

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- 1398147768 4 400x360 - Kəsmikli, kişmişli keks
əvvəlki
Lülə kabab
- orig 400x400 - Kəsmikli, kişmişli keks
sonrakı
Mal əti ilə göbələkli salat