0 0
Pendirli, ispanaqlı xaçapuri

Pendirli, ispanaqlı xaçapuri

Mətbəx:

Resept

Paylaş

Səhər yeməyi üçün əvəzolunmaz bir resept daha. Bol pendirli olmasına baxmayaraq tərkibində ispanaq da vardır və ispanağın nə qədər xeyirli olduğunu hamımız bilirik. Karbohidrat və içi ekstra pendirli olsa belə, ispanağa görə sağlam qida hesab edə bilərik.

 

Tərkibi

Xəmiri üçün

1 çay qaşığı quru maya
1 çay qaşığı şəkər tozu
3 stəkan yarım un
1 stəkan ilıq su
1 stəkan yarım süd
1 xörək qaşığı duru yağ
duz

İçi üçün

300 qr ağ pendir (feta olsa üstünlükdür)
100 qr mozerella
1 dəstə ispanaq
3-4 yumurta

 

(Visited 162 times, 1 visits today)
Addım 1
Bu addımı hazırladım

Bir böyük qaba un, aktiv maya ( əgər sizdə aktiv maya deyilsə, ilıq süddə və yaxud ilıq suda həll edib elə əlavə edin),şəkər tozu üzərinə də su və südü əlavə edib xəmir halına gətiririk.
Daha sonra pendirləri rəndədən keçiririk. ispanaqları dograyıb qarışdırırıq. İçliyimiz də hazırdı.

Qeyd: İsti bir yerdə xəmirin gəlməsi üçün 1-2 saat saxlamaq şərtdir.

Addım 2
Bu addımı hazırladım

Xəmir bişməyə hazır olduğu halda başlaya bilərik.
Xəmiri yayıb gördüyünüz (qayıq) formaya gətirib içini hazırladığımız içliklə doldururuq. Bişməyinə 5 dəqiqə qalmış isə yumurtaları əlavə edirik və hazırdır.

Nuş olsun!

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- sup pyure iz tykvy 1 400x400 - Pendirli, ispanaqlı xaçapuri
əvvəlki
Balqabaq şorbası
- IMG 7252edit 1 400x400 - Pendirli, ispanaqlı xaçapuri
sonrakı
Isveç küftəsi
  • 162 dəfə baxılıb
  • 20 dəqiqə
  • Orta
  • 120

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- sup pyure iz tykvy 1 400x400 - Pendirli, ispanaqlı xaçapuri
əvvəlki
Balqabaq şorbası
- IMG 7252edit 1 400x400 - Pendirli, ispanaqlı xaçapuri
sonrakı
Isveç küftəsi