0 0

Hazırlayan:
Pizza xəmiri

Pizza xəmiri

Cuisine:

Directions

Share

Pizzanı hər kəs sevir desək yəqin yanılmarıq. Pizzanın dadlı olmasının sirri üstündəki ərzaqlardan çox onun xəmirindədir. Əgər bu sirri tapa bilmisinizsə, Pizzanız mükəmməl alınacaq. Əgər hələdə yaxşı Pizza xəmirinin axtarışındasınızsa, sizi təbrik edə bilərik. Bu sirrin cavabını bizim saytımızda tapdınız.

Ərzaqlar
125 ml su

200-250 qram un

1 x/q zeytun yağı

1.25 ç/q maya

1 ç/q duz

 

 

(Visited 6. 617 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

Ərzaqlarımızı hazırlayaq. Yaxşı pizza xəmirinin birinci sirri onun unudur. Bacardığınız qədər sınaqdan keçirdiyiniz ən yaxşı unu istifadə edin. Təbii ki, italyan unu mükəmməl seçim olacaq.

Step 2
Mark as Complete

Mayamızı hazırlayaq. 125 ml isti suya mayanı əlavə edin. Buraya 1 qaşıq şəkər tozu da əlavə edə bilərik. Şəkər tozu onun tez özünə gəlməsinə kömək edəcək.

Step 3
Mark as Complete

10 dəqiqə sonra xəmirimizi hazırlamağa başlaya bilərik. Unu dərin bir qaba tökün. Əvvəlcə 200 qramını istifadə edin. Lazım olarsa, yerdə qalan unu da əlavə edə bilərsiniz. Duzu tökün. Daha sonra hazırladığınız mayanı əlavə edin.

Step 4
Mark as Complete

Əvvəlcə çəngəllə qarışdırın. Daha sonra əlinizlə yoğurmağa başlayın. Bu məqamda diqqətli olun. Xəmiriniz quru yox, biraz duru olmalıdır. Ehtiyac yaranarsa, bir çimdik un əlavə edin. Daha sonra zeytun yağını alınan xəmirin hər tərəfinə bərabər miqdarda tökün. Yoğurmağa davam edin. Bu mərhələdə xəmir sizə çox boş gələ bilər. Lakin un əlavə etməyə tələsməyin və yoğurmağa davam edin.

Step 5
Mark as Complete

Ən vacib sirr! Xəmiri əlinizlə qabın içində açın. Sonra üst-üstə qatlayın. Xəmiriniz tam yumşalana kimi bu prossesi təkrar edin. Təxminən 10 dəqiqə. Un əlavə etmədən xəmiriniz çox yumşaq alınacaq. Xəmiriniz aşağıdakı şəkildəki kimi alınmalıdır.
Daha sonra üstünü örtün və isti yerdə 30 dəqiqə saxlayın.

Step 6
Mark as Complete

30 dəqiqə sonra xəmiriniz aşağıdakı şəkildəki kimi iki dəfə böyümüş və daha yumşaq olacaq. Üzərinə azca un səpin və xəmiri 2-3 mm qarınlığında ölçüsü 30 sm olan pizza bişirəcəyiniz qabda açın.

Nuş olsun!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Toyuq ruleti
next
Tərəvəzli spagetti
  • 6. 617 Views
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Toyuq ruleti
next
Tərəvəzli spagetti

Add Your Comment

×