0 0
Şəki pitisi

Şəki pitisi

Resept

Paylaş

Şimal regionunun ən dadlı yeməklərindən olan Şəki pitisi resepti

 

Ərzaqlar
6 nəfər üçün nəzərdə tutulmuşdur.
Hazırlanma müddəti 6 saat 20 dəqiqə

1 kq sümüksüz qoyun əti
1/2 stəkan noxud
100 qram quyruq
1 ədəd baş soğan
12 ədəd şabalıd
12 ədəd quru gavalı
Zəfəran
Sumaq
Duz
İstiot

Necə hazırlanır?
1. Noxudu 4-5 saat soyuq suda saxlayın.
2. 6 balaca potunun hər birinə noxud, doğranmış ət, iri soğan dilimləri, quyruq və zəfəran doldurun. Su əlavə edin.
3. Zəif odun üzərinə çuğun tava qoyun. Üzərinə potuları düzün. 6 saat bişirin. Nəzarət edin ki, tava isti qalsın, amma qızmar olmasın.
4. Şabalıdı qaynadıb təmizləyin və pitinin hazır olmasına 30 dəqiqə qalmış əlavə edin.

Tövsiyə: Payız vaxtı hər paya heyva qatılır. Pitinin yanında sumaq, təmizlənmiş baş soğan və göyərti verilir.

Nuş olsun!

(Visited 675 times, 1 visits today)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- 1533120128 qozlu kuku resepti 400x400 - Şəki pitisi
əvvəlki
Qozlu kükü
- xash 400x400 - Şəki pitisi
sonrakı
Kəlləpaça (başayaq, xaş)
  • 675 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- 1533120128 qozlu kuku resepti 400x400 - Şəki pitisi
əvvəlki
Qozlu kükü
- xash 400x400 - Şəki pitisi
sonrakı
Kəlləpaça (başayaq, xaş)