0 0

Hazırlayan:
Toyuqlu piroq

Toyuqlu piroq

Directions

Share

Beləsini hələ görməmisiniz. Tamam fərqli reseptlə sizə toyuqlu piroqu təqdim edirik.

Ərzaqlar
Opara
100 ml isti su
1 çimdik şəkər tozu
1 çay qaşığı quru maya

Xəmir
2 xörək qaşığı xama
1 ədəd yumurta
1/2 çay qaşığı duz
50 qram yumşaldılmış kərə yağı
1 ədəd yumurta sarısı (yağlamaq üçün)
Un aparana kimi

İçlik
3 ədəd toyuğun döşəti
1 stəkan sous (aşağıda hazırlanma qaydası izah olunub)
1 təzə cəfəri
Duz
İstiot

Sous
1 stəkan süd
50 qram kərə yağı
1 dolu xörək qaşığı un
Duz
İstiot

Necə hazırlanır?

(Visited 676 times, 1 visits today)
Step 1
Mark as Complete

İsti suya mayanı və şəkər tozunu əlavə edin. Qarışdırın və 15 dəqiqə gözlədin. (Maya gəlməlidir).Bu qarışıma xama, yumurta, duz və yağı əlavə edin. Yaxşı qarışdırın.

Step 2
Mark as Complete

Biraz un əlavə edib qarışdırın. Xəmirin qalxması üçün kənara qoyun.

Step 3
Mark as Complete

Toyuğun döşətini bişirin. Kvadrat formada doğrayın.

Step 4
Mark as Complete

Sous üçün dərin bir tavada kərə yağını əridin. Üzərinə unu əlavə edərək taxta qaşıqla sürətlə qarışdırırıq ki, pot olmasın.Südü un və yağla hazırladığımız qarışıma əlavə edib qarışdırın. Qarışdırmağa davam edərkən duz və istiotu da əlavə edin.

Step 5
Mark as Complete

Sousu 2-3 dəqiqə yenə qaynadıb, kənara qoyun. İçərisində potların qalmamsına diqqət edin.

Step 6
Mark as Complete

Toyuğun döş əti ilə sousu və göyərtini qarışdırın.

Step 7
Mark as Complete

Xəmirimizi taxtanın üstünə qoyun və 2 yerə ayırın. (biri digərinə görə nisbətən böyük olsun). Böyük olan xəmirimizi açırıq və sobanın qabının içinə səririk. Sobanın qabını yağlamağı və içinə un səpməyi unutmayın.İçliyimizi xəmir sərilmiş formanın içərisinə tökürük.

Step 8
Mark as Complete

Kiçik xəmirimizi açın və formanın üstünü bağlayın. Kənarlarını yaxşı bağlayın, ortasından bir deçik açın.

Step 9
Mark as Complete

Üzərini yumurtanın sarısını çəkin və 20 dəqiqə gözlədin.Əvvəlcədən qızdırılmış sobada 180 dərəcədə bişənə kimi bişirin.Bişdikdən sonra dərhal kəsməyin. Yumşalması üçün gözləyin.

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Portağallı piroq
next
Albalı kompotu
  • 676 Views
  • Medium

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

previous
Portağallı piroq
next
Albalı kompotu

Add Your Comment

×