0 0
Toyuqlu piroq

Toyuqlu piroq

Resept

Paylaş

Beləsini hələ görməmisiniz. Tamam fərqli reseptlə sizə toyuqlu piroqu təqdim edirik.

Ərzaqlar
Opara
100 ml isti su
1 çimdik şəkər tozu
1 çay qaşığı quru maya

Xəmir
2 xörək qaşığı xama
1 ədəd yumurta
1/2 çay qaşığı duz
50 qram yumşaldılmış kərə yağı
1 ədəd yumurta sarısı (yağlamaq üçün)
Un aparana kimi

İçlik
3 ədəd toyuğun döşəti
1 stəkan sous (aşağıda hazırlanma qaydası izah olunub)
1 təzə cəfəri
Duz
İstiot

Sous
1 stəkan süd
50 qram kərə yağı
1 dolu xörək qaşığı un
Duz
İstiot

Necə hazırlanır?

(Visited 551 times, 1 visits today)
Addım 1
Bu addımı hazırladım

İsti suya mayanı və şəkər tozunu əlavə edin. Qarışdırın və 15 dəqiqə gözlədin. (Maya gəlməlidir).Bu qarışıma xama, yumurta, duz və yağı əlavə edin. Yaxşı qarışdırın.

Addım 2
Bu addımı hazırladım

Biraz un əlavə edib qarışdırın. Xəmirin qalxması üçün kənara qoyun.

Addım 3
Bu addımı hazırladım

Toyuğun döşətini bişirin. Kvadrat formada doğrayın.

Addım 4
Bu addımı hazırladım

Sous üçün dərin bir tavada kərə yağını əridin. Üzərinə unu əlavə edərək taxta qaşıqla sürətlə qarışdırırıq ki, pot olmasın.Südü un və yağla hazırladığımız qarışıma əlavə edib qarışdırın. Qarışdırmağa davam edərkən duz və istiotu da əlavə edin.

Addım 5
Bu addımı hazırladım

Sousu 2-3 dəqiqə yenə qaynadıb, kənara qoyun. İçərisində potların qalmamsına diqqət edin.

Addım 6
Bu addımı hazırladım

Toyuğun döş əti ilə sousu və göyərtini qarışdırın.

Addım 7
Bu addımı hazırladım

Xəmirimizi taxtanın üstünə qoyun və 2 yerə ayırın. (biri digərinə görə nisbətən böyük olsun). Böyük olan xəmirimizi açırıq və sobanın qabının içinə səririk. Sobanın qabını yağlamağı və içinə un səpməyi unutmayın.İçliyimizi xəmir sərilmiş formanın içərisinə tökürük.

Addım 8
Bu addımı hazırladım

Kiçik xəmirimizi açın və formanın üstünü bağlayın. Kənarlarını yaxşı bağlayın, ortasından bir deçik açın.

Addım 9
Bu addımı hazırladım

Üzərini yumurtanın sarısını çəkin və 20 dəqiqə gözlədin.Əvvəlcədən qızdırılmış sobada 180 dərəcədə bişənə kimi bişirin.Bişdikdən sonra dərhal kəsməyin. Yumşalması üçün gözləyin.

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- 1528806804 portagalli piroq yemek reseptleri shirniyyat reseptleri 400x400 - Toyuqlu piroq
əvvəlki
Portağallı piroq
- 1527599037 113 400x309 - Toyuqlu piroq
sonrakı
Albalı kompotu
  • 551 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- 1528806804 portagalli piroq yemek reseptleri shirniyyat reseptleri 400x400 - Toyuqlu piroq
əvvəlki
Portağallı piroq
- 1527599037 113 400x309 - Toyuqlu piroq
sonrakı
Albalı kompotu