1 0
Vişnəli Cheesecake

Vişnəli Cheesecake

Mətbəx:

Təxminən 10-12 nəfərlikdir, bişirmək üçün 22-23 sm diametri olan dairəvi qab istifadə etmək məqsədəuyğundur, qabın kənarlarının açılan olması çox işə yarıyar.

Resept

Paylaş

Xüsusi kənarları çıxan (spring form pan) tort formasının altını folqa kağızı ilə bükün ki , su keçirməsin (tort su hamamında bişəcək).

Tərkibi: 

Alt qatı üçün:

120 qr. peçenye (sadə və ya kəpəkli ola bilər)

5 xörək qaşığı əridilmiş kərə yağı

Pendirli qatı üçün:

500 qr.  labne pendir

1 paket (200 qr.) qaymaq

1 stəkan  şəkər tozu

4 xörək qaşığı un

3 yumurta və 1 yumurta sarısı

1 paket vanil

Üzərinin sousu üçün:

250 qr. yaxın moruq, vişnə və çiyələk

5 xörək qaşığı şəkər tozu

2 xörək qaşığı nişasta ( su ilə həll edib əlavə edin)

1 stəkan su

1 paket vanil

- The Ultimate Cheesecake 5 300x240 - Vişnəli Cheesecake

(Visited 1. 215 times, 1 visits today)
Addım 1
Bu addımı hazırladım

Xüsusi kənarları çıxan (spring form pan) tort formasının altını folqa kağızı ilə bükün ki , su keçirməsin (tort su hamamında bişəcək).

Addım 2
Bu addımı hazırladım

Mətbəx prosessorunun içinə peçenyeni töküb un halına düşənədək xırdalayın. Üzərinə yağı töküb yenidən qarışdırın. Sonra bu qarışığı çizkeyki bişirəcəyiniz qabın alt qatına tökün, tamamilə hamar olana kimi düzləşdirin, bunu stəkanın altı ilə rahatlıqla edə bilərsiniz. Qabı 30 dəq.-lik soyuducuya yerləşdirin.

Addım 3
Bu addımı hazırladım

İri qabda krem pendir, şəkər tozunu, qaymağı və un qarışığını mikser vasitəsilə hamar kütlə alınanadək çalın. Bir-bir yumurtaları əlavə edib 5 dəqiqəyə qədər mikserin ən zəif sürəti ilə yenidən krem halına gələnədək çalın.

Addım 4
Bu addımı hazırladım

Alınan qarışığı hazırladığınız formanın içərisinə tökün.

Addım 5
Bu addımı hazırladım

Çizkeyk artıq sobaya qoyulmağa hazırdır. Böyük qaba qaynatdığınız suyu töküb, çizkeyk olan formanı qaynar su olan formanın içinə yerləşdirin. Su çizkeyk formasının təxmini ortasına qədər gəlməlidir.

Addım 6
Bu addımı hazırladım

1 saat və 15 dəqiqə təxminən bişməlidir, sonrasında sobanı söndürün, amma çizkeyki sobanın qapağını acıq qoyub 1 saat saxlayın. Bu çizkeykin üzərinin çatlamaması üçün vacibdir.
Sonra hazırladığımız sousu üzərinə əlavə edib servis edirik nuş olsun!

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- 15290 max 400x400 - Vişnəli Cheesecake
əvvəlki
Ağ kələm turşusu
- thai spiced hot chocolate 2000x1500 400x400 - Vişnəli Cheesecake
sonrakı
İsti şokolad
  • 1. 215 dəfə baxılıb
  • 1 saat
  • Orta
  • 180C

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- 15290 max 400x400 - Vişnəli Cheesecake
əvvəlki
Ağ kələm turşusu
- thai spiced hot chocolate 2000x1500 400x400 - Vişnəli Cheesecake
sonrakı
İsti şokolad