0 0
Balqabaq şorbası

Balqabaq şorbası

Mətbəx:

Xörəyi süfrəyə verdikdə yanına qabda toz şəkər qoyulur.

Resept

Paylaş

Balqabaq çox zəngin mineral tərkibə malikdir. Tərkibində C, E, PP, K, B qrupu vitaminləri, mineral və mikroelementlər (dəmir, mis, kalium, ftor, sink, kalsium), fruktoza, pektin maddələri var. Balqabaqdan fərqli yeməklər, içkilər hazırlamaq mümkündür. 

Tərkibi

1 kq balqabaq

100 qr düyü

80 qr yağ

2 ədəd baş soğan

Şəkər tozu

Duz

 

Necə hazırlanır?

  1. Balqabağı yaxşı yuyub, təmizləyin.
  2. Kub şəklində doğrayıb su və ya bulyonda bişirin.
  3. Bişmiş balqabaqları kəfkirlə əzin.
  4. Daha sonra düyü ilə birlikdə qazana töküb bişirin.
  5. Başqa bir tavada soğançanı hazırlayın.
  6. Hazır olana yaxın soğançanı balqabaq olan qazana əlavə edin.
  7. Ən sonda istəyə uyğun duz əlavə edin.

 

Əgər siz də bu reseptdən faydalanaraq “Balqabaq şorbası” hazırladınızsa, şorbanın şəklini və təəsüratlarınızı bizimlə paylaşmağı unutmayın!

Nuş olsun!

(Visited 179 times, 1 visits today)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- su boregi f1e2088a b021 4024 ab91 26a3be3ac58c 400x400 - Balqabaq şorbası
əvvəlki
Su börəyi
- Kale Khachapuri 6 400x400 - Balqabaq şorbası
sonrakı
Pendirli, ispanaqlı xaçapuri
  • 179 dəfə baxılıb
  • 30 dəq.
  • Serves 4
  • Asan

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- su boregi f1e2088a b021 4024 ab91 26a3be3ac58c 400x400 - Balqabaq şorbası
əvvəlki
Su börəyi
- Kale Khachapuri 6 400x400 - Balqabaq şorbası
sonrakı
Pendirli, ispanaqlı xaçapuri