0 0
Küftəbozbaş

Küftəbozbaş

Resept

Paylaş

Milli mətbəxin dadlı təamlarından biri olan Küftəbozbaş üçün resept

6 nəfər üçün nəzərdə tutulmuşdur.
Hazırlanma müddəti 40 dəqiqə

Ərzaqlar
1 litr qoyun əti bulyonu
600 qram qoyun əti
bitki yağı
1/2 stəkan düyü
120 qram təzə alça (və ya 40 qram quru alça)
1/2 stəkan noxud
5 ədəd kartof
3 ədəd baş soğan
Zəfəran və ya sarıkök
Duz
İstiot

Necə hazırlanır?
1. Qoyun ətinin yumşaq hissəsini baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirin.
2. Qiyməyə düyü, istiot, duz qatıb yaxşı qarışdırın. Küftəni yumrulayın və hər küftənin içərisinə 1-2 ədəd alça qoyun.
3. Paralel olaraq noxudu bulyonda bişirin və soğança hazırlayın.
4. Noxudlu bulyona küftələr, dilimlənmiş kartof və soğançanı əlavə edib bişirin.
5. Xörəyə duz, istiot və zəfəran (və ya sarıkök) vurun.

Tövsiyə: Süfrəyə veriləndə üzərinə quru nanə və ya keşniş səpin. Bəzən küftəbozbaşa tikə ət də qatılır.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Şərhlər

Şərh yazılmayıb
- spinach with eggs 400x297 - Küftəbozbaş
əvvəlki
İspanaq çığırtması
- 1533123522 feseli resepti feseli resepti 400x400 - Küftəbozbaş
sonrakı
Fəsəli
  • 347 dəfə baxılıb
  • Orta

Sosial şəbəkələrdə paylaş

URL-i kopyalayaraq da sosial şəbəkədə paylaşa bilərsiniz.

Resepti yadda saxla

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

- spinach with eggs 400x297 - Küftəbozbaş
əvvəlki
İspanaq çığırtması
- 1533123522 feseli resepti feseli resepti 400x400 - Küftəbozbaş
sonrakı
Fəsəli